Ecopedia kreeg een gloednieuwe website. Het kennisplatform zit zowel inhoudelijk als vormelijk in een nieuw, fris jasje. De website werd geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, zodat je nu ook in het veld eenvoudig zaken opzoekt. Het doel? Jou op een zo toegankelijk mogelijke manier informeren over bos-, groen- en natuurbeheer. Tal van partners in de sector zetten hun schouders mee onder dit project.
Kennis delen zit geworteld in het DNA van Natuurinvest en daarom investeert het in de kennisdelingswebsite Ecopedia. Ecopedia is het platform waar we jou uitgebreid informeren over tal van aspecten binnen groen- en natuurbeheer. We noemen hem ook wel onze kennisbank, je vindt er een schat aan inhoud, gaande van basisinformatie over onze natuur, tot wetgeving, materiaal en groene economie. De onderwerpen worden op een begrijpelijke manier uitgelegd en geïllustreerd met relevante artikels, foto’s en video’s. Dit alles in nauwe samenwerking met de experten van ons opleidingscentrum Inverde.
Bekijk nieuwe website
Rollin Verlinde, lesgever Inverde en redacteur bij Ecopedia: “Met onze partners blijven we verder bouwen aan een kennisplatform dat performant is. Niet enkel op inhoudelijk vlak, maar ook wat betreft gebruiksgemak.”
Om jou nog beter wegwijs te maken binnen de website, gaven we hem recent een volledige make-over. Niet alleen oogt hij frisser, we voegden ook een aantal nieuwe functies toe. De komende jaren mag je je verder verwachten aan een schat aan nieuwe inhoud, opgesteld door ervaren specialisten in het vak en in samenwerking met verschillende partners.
Een belangrijke samenwerking is dit jaar van start gegaan met het LIFE B4B-project. Aan Vlaamse zijde engageren het Agentschap voor Natuur en Bos, INBO, VLM, Departement Omgeving en Natuurpunt Beheer zich voor de komende negen jaar om Ecopedia vanuit dit project inhoudelijk mee te verrijken en up-to-date te houden. Ieder vanuit zijn eigen expertise en sterktes.
Kennis verder uitdiepen dankzij opleidingsaanbod Inverde
Proeft de inhoud van bepaalde onderwerpen naar meer en wil jij jouw kennis over sommige thema’s verder uitdiepen? Dan kan je terecht bij het Inverde opleidingscentrum. De lesgevers leveren heel wat kennis aan voor Ecopedia en vertalen deze naar de praktijk in een boeiend aanbod aan opleidingen.
Neem vooral zelf een kijkje en laat ons weten wat jij vindt van de vernieuwde Ecopedia!
Dit project werd mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van het LIFE-programma van de EU in het kader van het LIFE B4B-project.